Wermdö Taekwondo Förening satte verkligen VÄRMDÖ på kartan under SM-Veckan i Skellefteå. Fyra fighters åkte upp till Skellefteå för att vara med på STU-mästerskapet under SM-veckan och på nationell tv-sändning kunde vi se Wermdö Taekwondo Förening göra succé. Arrangörer till mästerskapet var Svenska Taekwondounionen tillsammans med den välkända taekwondoföreningen Soo Shim, som bland annat ligger bakom OS-stjärnan Elin Johansson.

Första fightern från Wermdö Shahbulat ”Shak” Miserbiev förlorade tyvärr sin första match mot hemmafightern från Soo Shim efter att ha tappat sin ledningen från första ronden. Han kämpade för att komma ikapp men tappade fokus och satsade på fel tekniker.

Josef Alami blev lottad direkt till final i juniorklassen och fick möta den, i taekwondokretsar, ökände dansken från Soo Shim och slutade med ett silver. Bra kämpat ändå! Dansken är en hängiven taekwondo-utövare som äter, sover och lever för taekwondo. Han har till och med lämnat sitt hemland för att träna med Soo Shim i Skellefteå.

Noak Alamis strålade under sina kvalmatcher och utklassade motståndarna med mer än 20 poäng.

Med en tuff lottning bjöd Jakob Alami på en av de bästa prestationerna i hans taekwondokarriär. Den första matchen mot hemmafightern från Skellefteå var oklanderlig och Jakobs taktiska överlägsenhet gav honom vinst med mer än 10 poängs ledning. Semifinalens motståndare var den regerande svenska mästaren 2017. På poängtavlan såg vi de båda tävlande gå om varandra likt bilarna i ett Formel 1-lopp genom alla ronder. 5 sekunder kvar på sista ronden låg Jakob under med 1 poäng, men satte en snurrspark som gav honom 3 poäng. 2 sekunder kvar fick hans motståndare in en spark, som gjorde att ronden avslutades 15-15. Nervbrytande! Det blev en fjärde rond med Golden Point där Jakob satte en bakåtspark med snurr och vann matchen.

Noak och Jakob Alami möttes i sista finalmatchen och bjöd på SM-veckans bästa match och den absolut roligaste publik-taekwondon med många fina tekniker. Noak Alami fick även utmärkelsen “bästa fighter”.

Grymt jobbat – Vi är så stolta!!